mainImageAlt

Hod Hasharon

הופעות ואירועים בהוד השרון

עוקב
שימו -💓- נתוני ההופעות המוצגים עודכנו על ידי בינה מלאכותית מאתר המכירה המקורי. טיקצ'אק LIVE לא מוכרת כרטיסים למופע ולא לוקחת אחריות על המידע. יש לבדוק תמיד באתר המכירה בפועל!
image
כל מה שחם בהוד השרון!
לחצו "עקוב" כדי לקבל עדכונים ראשונים על השקת מופעים, כרטיסים, שוברי הנחה וחשיפה בלעדית למתרחש בעיר שלכם. הצטרפו לסצנת התרבות בהוד השרון ותהיו חלק מהמשפחה!
עוקב

הופעות חיות בהוד השרון

הצג הכל

סטנדאפ בהוד השרון

הצג הכל

הצגות בהוד השרון

הצג הכל
הכל על הוד השרון
הוֹד הַשָּׁרוֹן היא עיר בצפון נפת פתח תקווה, במחוז המרכז בישראל. היא נוסדה כמועצה מקומית ב-1 בדצמבר 1964 עם איחודן של ארבע מושבות שכנות: מגדיאל, רמתיים, כפר הדר ורמת הדר. בשנת 1990 הוכרזה כעיר.
העיר גובלת בדרום בפתח תקווה, במערב ברמת השרון בהרצליה, מצפון-מזרח בכפר סבא בדרום מערב בתל אביב. בנוסף, היא גובלת בשישה ממושבי המועצה האזורית דרום השרון מצפון-מערב וממזרח - גני עם, ירקונה, עדנים, רמות השבים, כפר מל"ל, וגבעת ח"ן. גבולה הפיזי מדרום הוא נחל הירקון. שטחה המוניציפלי של העיר כולל שטחים ממערב לכביש 4, אך אזור זה אינו כולל יחידות דיור אלא בית עלמין ושטחים חקלאיים בלבד.
בראשית המאה ה-21 גדלה העיר בקצב מהיר הודות לתנופת בנייה. בניגוד לערים שכנות, הוד השרון עדיין מחזיקה בשטחים פתוחים ובשטחים חקלאיים רבים, שחלקם הופשרו לבנייה.


שם העיר
השם הוד השרון מורכב משני מושגים: "הוד" - מילה נרדפת להדר ולפאר, ו"שרון" - שמו של האזור הגאוגרפי בו ממוקם היישוב. המושג 'הוד' במשמעות "הדר" מופיע לראשונה בשם היישוב "כפר הדר" (כפר הוד). כאשר אוחדו שני היישובים כפר הדר ורמתיים, נשמר המושג "הדר" בשם המועצה המקומית: "הדר רמתיים".
היסטוריה
הוד השרון הוקמה עם איחודן של ארבע מושבות שכנות: מגדיאל, רמתיים, כפר הדר ורמת הדר, שהפכו לשכונות בעיר. שכונות נוספות בהוד השרון: נווה נאמן, גיל עמל, גני צבי (בעבר נקראה כפר הניצחון), נווה הדר, שכונת הפועלים א' וב', שיכון מזרחי א' וב', גיורא, שיכון עממי.
אוכלוסייה
לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס) נכון לסוף נובמבר 2023 (אומדן), מתגוררים בהוד השרון 65,910 תושבים (מקום 31 בדירוג רשויות מקומיות בישראל). האוכלוסייה גדלה בקצב גידול שנתי של ‎0.4%‏. אחוז הזכאים לתעודת בגרות מבין תלמידי כיתות י"ב בשנת ה'תשפ"א (2020-‏2021) היה 90.5%. השכר החודשי הממוצע של שכיר במשך שנת 2019 היה 13,300 ש"ח (ממוצע ארצי: 9,745 ש"ח). להלן גרף התפתחות האוכלוסייה בהוד השרון: לפי נתוני הלמ"ס נכון לדצמבר 2010, העיר מדורגת 9 מתוך 10, בדירוג החברתי-כלכלי.
חינוך
בתי ספר - בהוד השרון שנים עשר בתי ספר יסודיים. "נוה משה" הוא בית ספר השייך לרשת חינוך עצמאית והוא כולל מספר מצומצם של תלמידים, כחמישים. "בית הספר הדמוקרטי הוד השרון" פועל החל מ-2001 ולומדים בו כ-400 תלמידים. בית ספר "שילה", שבתחילה נקרא בית ספר מזרחי, שהוא בית ספר דתי והוותיק ביותר במגדיאל. בית הספר טבע ע״ש יצחק נבון - תל"י - תגבור לימודי יהדות, השם דגש על לימודי יהדות לתלמידים מסורתיים וחילונים. לומדים בו כ-600 תלמידים מכיתה א' עד ט' ואליו מגיעים תלמידים גם מכפר סבא. ממלכתי קהילתי "נווה נאמן" ממלכתי קהילתי א', שהיה בית הספר הראשון ברמתיים, הוקם בשנת 1934. בשנת 2010 עבר למבנה חדש "לפיד" "יגאל אלון" "המגן" "רעות" "הירוק" בגין" "רבין" "תמר" חטיבות ביניים - בהוד השרון יש חמש חטיבות ביניים – "הראשונים", "השחר" "עתידים" ו"השקמים" ובית ספר לחינוך "צורים". כמו כן גם בבית הספר הדמוקרטי פועלות כיתות ז'-ט', ובבית ספר טבע ע״ש יצחק נבון - תל"י לומדים עד כיתה ט', אך נחשב על פי משרד החינוך כבית ספר יסודי. תיכונים - בהוד השרון שישה תיכונים, תיכון "הדרים", "מוסינזון", "רמון", "טכנולוגי השרון", "תיכון החממה" ו"תיכון שקמים". בית הספר "מוסינזון" שוכן בכפר הנוער ע"ש ב.צ. מוסינזון ונהנה משירותי העירייה משום שהוא עונה על צורכי העיר. ב-3 בספטמבר 2006 נפתח בצפון מגדיאל בית ספר תיכון "תיכון רמון" (על שמו של אילן רמון), שנועד לשרת את תושבי שכונת מתחם 200 ואת תושבי גיל עמל. קיימת בעיר מחלוקת האם בנייתו ופתיחתו של בית הספר הייתה צעד נכון, מכיוון שבית הספר מוסינזון יכול היה לקלוט את כל תלמידי מגדיאל, ובנוסף פועל בעיר באזור נווה נאמן תיכון טכנולוגי ה"שרון" של רשת נעמת, אשר משמש כבי"ס תיכון עיוני. בספטמבר 2021 נפתח תיכון ייחודי מבוסס 'לומד בהכוונה עצמית', בשם "תיכון החממה" של רשת עמל שקולט אליו תלמידים מכל אזור השרון בפיקוח משרד הכלכלה. מועצת הנוער העירונית - מזה 20 שנה פועלת בעיר מועצת נוער עירונית. מועצת הנוער היא הגוף הנבחר והמייצג של כלל בני הנוער בעיר. נציגי המועצה נבחרים באופן דמוקרטי בבתי הספר העל יסודיים, תנועות הנוער וגופי הנוער השונים. מועצת הנוער היא גוף א-מפלגתי שפועל כדי לקדם ולהשמיע את דבר הנוער בעיר וכדי לייצגו בפני מקבלי ההחלטות השונים. תנועות נוער: הנוער העובד והלומד, קן "הנשיאים", קן "הציפורים" וקן "רמתיים" ההיסטורי שקיים למעלה מ-80 שנה. תנועת הצופים, שבט "איתן" ושלוחתו ״לביא״ ושבט "געש" צופי הוד השרון. תנועת בני עקיבא. תנועת נוע"ם, תנועת הנוער של התנועה המסורתית. תנועת כנפיים של קרמבו, תנועת נוער לילדים עם ובלי צרכים מיוחדים (הסניף הראשון של התנועה) ארגון חוגי סיירות של קק"ל ארגון נוער גאה איגי ארגון נוער מרצלמעלה מ-40% מבני הנוער בעיר לוקחים חלק בפעילות תנועות הנוער ותוכניות המנהיגות הצעירה וההדרכה הקיימות בעיר. כמו כן פועלים בעיר גם הקונסרבטוריון העירוני והתזמורת הסימפונית הבין-דורית בניצוחו של דוד סופר.
אתרים בעיר
יד לבנים - ב-3 באוקטובר 1993 חנך ראש העיר עזרא בנימיני את בית יד לבנים ואת הספרייה העירונית הצמודה לו, אשר הייתה גדולה מן הקודמת לה. פארק ארבע עונות - הוקם ב-1991. בפארק מדשאות רבות ומתקני שעשועים. הפארק הוקם בעקבות ההתפתחות של חלקה המערבי של העיר, ויועד עבור ילדי העיר. הפארק משמש מקום לאירועי יום העצמאות בהוד השרון ולפעילויות בחופש הגדול. האנדרטה לזכר הראשונים במגדיאל - היוזמה להקמת האנדרטה עלתה עם חגיגת שישים שנה להקמת מגדיאל שנערכה בשנת 1999. שמות מייסדי היישוב נכתבו על האנדרטה. חברת המים של מגדיאל, "המרווה" וצאצאי המייסדים השתתפו במימון הקמתו של האתר. לבד מהאנדרטה, כולל האתר גן ובו צמחייה מגוונת. שדרות האוטהקר - שדרה ירוקה שהוקמה לזכרו של הנדבן קרל האוטהקר בשנת 1967. במקום עצים, דשא ומתקני שעשועים לילדים. ספורטן הוד השרון - הספורטן הוא הקאנטרי קלאב העירוני של הוד השרון, הפועל מ-1994. הספורטק השרון - הספורטק העירוני של הוד השרון. נפתח ב-2008, והוא משרת את תושבי העיר למטרות ספורטיביות. בספורטק מגרשי טניס, כדורסל, כדורגל, "סקייטפארק" חדיש ומקצועי, פארק שעשועים ומדשאה גדולה. במקום פועל שבט "געש" של תנועת הצופים. צריף הראשונים - במגדיאל נמצא הצריף הראשון שנבנה במושבה. לימים הפך למוזיאון המייצג את החיים בעבר לעומת החיים המודרניים בהוד השרון בעת הזו. קניון עזריאלי הוד השרון - הקניון הראשון בעיר, שהוקם ב-1997. קודם לרכישתו בידי קבוצת עזריאלי בשנת 2008, פעל בשם "מרגלית השרון", וממשיך להיקרא בשם זה בפי תושבי העיר עד היום. קניון שרונים - נפתח ב-2010. בקניון מעל ל-180 חנויות ובסמוך אליו עוברת טיילת, בה מסלול רכיבה לאופניים. הקניון ממוקם מול לאזור התעשייה נווה נאמן. גן האם - גן האם הוא גן שעשועים הממוקם בחלקה המערבי של העיר. גן האחים-חורשת האחים - הגן מנציח את האחים עמי ומשה יולביץ' שנפלו בקרב. הוא ממוקם בחלקה הדרומי-מערבי של העיר, בשיכון עממי, ובו גן שעשועים ומדשאה. פארק עתידים - ממוקם צמוד לחטיבת הביניים עתידים, מתחם 200, וקרוב לתיכון על שם אילן רמון. בפארק פועל שבט "איתן" של תנועת הצופים וקן "גיל עמל" של תנועת הנוער העובד והלומד. אולם מופת - אולם ההצגות והתרבות של הוד השרון. באולם מתבצעות פעילויות עירוניות ומוצגים מופעים והצגות לכל הגילאים. ב-2015 הוסב האולם לאולם קולנוע. כיכר אוסישקין במגדיאל - כיכר ובמרכזה עומד בית כנסת גדול. הכיכר שופצה על ידי העירייה והוקמו שבילי אופניים מסביב לכיכר. המרכז לאומנויות הרב תחומי - המרכז העירוני לאמנות וליצירה. אנדרטת הנופלים - אנדרטה הממוקמת ברמתיים צמוד לעירית הוד השרון. על האנדרטה רשומים כל נופלי רמתיים במלחמות ישראל. אנדרטת השואה - אנדרטה הממוקמת ליד העירייה של הוד השרון במרכז רמתיים. האנדרטה הוקמה על ידי העירייה לזכר ששת מיליון היהודים שנרצחו בשואה. פארק הוד השרון (אחו-לח) - צמוד להר הזבל. במקום אגם מלאכותי ואליו מחוברים כמה זרמי נחלים. בפארק ישנם שבילי אופניים ושטחים פתוחים נרחבים המושכים אליהם המוני מבלים בסופי שבוע. כיכר הטייסים והנווטים - מוצגים ייחודיים אשר הוענקו לעיר ממוזיאון חיל האוויר מפארים את כיכר הטייסים והנווטים בצומת הנשיאים-סוקולוב קפה קונדיטוריה וילהיים - בית קפה ותיק שפועל בדרך רמתיים מאז שנת 1949. זכה לפרסום כשהמשורר יהודה עמיחי כתב עליו את שירו "האופה הנפלא".
ספורט
הפועל הוד השרון בכדורגל - משחקת בליגה ב' דרום א' מכבי הוד השרון בכדורסל - משחקת בליגה הארצית צפון מכבי הוד השרון - בכדורעף, זוכת אליפות המדינה וגביע המדינה בעונת 2006/2007 מכבי הוד השרון בסיוף אשר מונה חמישה אלופי ישראל בגילאים השונים הפועל עירוני הוד השרון - אלופי ישראל בשחייה: מיכל ליברמן, אלון שמי, גל כהן גרומי ונטע גבלן.
תחבורה
דרך רמתיים הרחוב הראשי של הוד השרון היה חלק מכביש החוף הישן, עד לסלילת הקטע של כביש 4 מצומת רעננה למורשה באמצע שנות השישים. ולכן עד אז עברה התנועה לצפון הארץ דרך העיר. בימינו מתבצעת הגישה לעיר דרך מחלף ירקון מדרום או דרך כביש 531 מצפון. את העיר משרתות שתי תחנות רכבת: הוד השרון – סוקולוב וכפר סבא – נורדאו שנמצאות שתיהן בגבול בין הוד השרון לכפר סבא ונמצאות על מסילת השרון. חברת האוטובוסים העיקרית בעיר היא מטרופולין שמפעילה את שירות האוטובוסים העירוני בעיר, וכן שירות בינעירוני לרחבי השרון וגוש דן: בין היתר לכפר סבא, רעננה, הרצליה, פתח תקווה, רמת גן, ותל אביב. לאפיקים יש קו לראש העין. בשל מיקומה על ציר מרכזי עובר בה שירות בינעירוני של אגד לירושלים, נתניה, חיפה, חדרה, צפון הארץ ואילת. בעתיד מתוכנן לעבור בעיר קו m1 של רכבת תחתית המקודם על ידי נת"ע ואמור לכלול ארבע תחנות.
סמל העיר
סמל העירייה של הוד השרון כולל מספר מאפיינים: עץ הדר המייצג את היישוב שהתקיים בזכות חקלאות והדרים, ארבעה תפוזים בצמרת לציון המיקום הגאוגרפי של ארבע המושבות בהוד השרון גלגל שיניים - לציון התעשייה במקום שמותיהן של ארבע המושבות שהתאחדו ב-1964 ליישוב חדש ששמו הוד השרון על פי סדר עלייתן לקרקע
ערים תאומות
גרמניה דורסטן, גרמניה רומניה סינאיה, רומניה[דרוש מקור]
לקריאה נוספת
אריה חשביה: עיר בירוק - סיפורה של הוד השרון, עיריית הוד השרון והוצאת מילוא, תל אביב, 1996, תשנ"ז
לצפייה בויקיפדיה
צילום: Юкатан, ויקיפדיה
צילום: Юкатан, ויקיפדיה
הכתבה משתמשת בתוכן מהערך הוד השרון וזמינה ברישיון יחוס-שיתוף זהה
הוד השרון במספרים
15
אירועים בהוד השרון
70
אמנים שהופיעו בהוד השרון
3
אולמות בהוד השרון
הצטרפו לטיקצ'אק ברשתות החברתיות.
אינסטגרם
פייסבוק
מופעל ע"י טיקצ'אק 2024
כל הזכויות שמורות לטיקצ'אק ©
השימוש באתר מהווה הסכמה למדיניות הפרטיות טיקצ'אק LIVE הינו מיזם להנגשת התרבות בישראל לקהל הרחב. באתר מוצגים הופעות ואירועים הנאגרים באופן אוטמטי ללא בדיקה ומועברים לאתר המכירה המקורי. נתוני ההופעות אינם באחריות טיקצ'אק