גיל חובב (נולד ב-17 במרץ 1962) הוא מגיש טלוויזיה, עיתונאי, מבקר מסעדות, מחבר ספרי בישול וסופר ישראלי.
ביוגרפיה
חובב נולד בשנת 1962 בירושלים. אביו משה חובב, היה מקרייני קול ישראל הראשונים, ואמו דרורה בן אב"י הייתה בתם של איתמר בן אב"י ושל לאה אבושדיד. חובב הוא נינו של מחיה השפה העברית אליעזר בן-יהודה שעלה מהאימפריה הרוסית.
השם חובב עוברת מהשם המקורי "מחבוב".
דודתו (אחות אביו) הייתה הקריינית ראומה אלדר. בת דודתו (בת אחות אביו, הדסה) היא הזמרת דפנה ארמוני.
למד בגימנסיה העברית רחביה ובאוניברסיטה העברית והשלים תואר בוגר בספרות צרפתית ולימודים כלליים.
חיים אישיים
חובב הוא הומוסקסואל מוצהר ומתגורר בתל אביב עם בן זוגו פרופ' דני הלפרין מדען מחשב באוניברסיטת תל אביב, ולהם בת, שאמהּ היא דבורה פרישברג (כדורסלנית עבר בהפועל חיפה ונבחרת ישראל, בת קיבוץ עין דור).
עיסוק בשפה העברית
חובב מגדיר את עצמו כ"איש של מילים". כילד, גדל מצד אחד במשפחת בן יהודה שבה הקפידו שלא לדבר במילים לועזיות, ומצד שני במשפחת חובב שבה הקפידו על דקדוק והגיה נכונים. כך למשל, את שמו של אבי-סבו, אליעזר בן יהודה, הוא הוגה במלרע (הדגשה על ההברה "דה").
בשנים 2015–2017 הושמעו הודעות ביטחון וקריינות לתיירים בקולו של חובב בנמל התעופה בן-גוריון.
ספריו
חובב פרסם ספרי בישול רבים, רומנים וסיפורים קצרים.
קיטש (ירושלים: כתר, 1995)
מטבח משפחתי (איורים - נעם נדב) (זמורה-ביתן, 1996)
שמש, ים ואוכל גם: בישול ים-תיכוני (ביחד עם איילת לטוביץ', דליה פן-לרנר; צילומים - נלי שפר) (מודן, 1998)
מתנות מהמטבח (מודן, 1999)
עושים שוק עם גיל חובב (ביחד עם ציפי לביא; צילומים - בילי ואבירם) (הוצאת קרפד, 2001)
עשר דיאטות עשר: איך לבחור את הדיאטה המתאימה לך ביותר (ביחד עם רותי אבירי בר-אל; איורים - יזהר כהן, צילומים - אריאל שפרן, קרפד, 2003)
אדום, לבן ומה שביניהם: יין לאנשים כמוך וכמוני (תר, 2004)
ועכשיו, למטבח! [הקלטת וידאו]: קלטת הפעלה שירים ומתכונים לילדים (תסריטאי ומגיש - גיל חובב; במאי - עדי פרוסט; צלם - מויש יראל; מוזיקה - אילן מאי) (קרפד תקשורת, תשס"ד)
גיל חובב והתוספות: מחברת המתכונים של תוכנית הטלוויזיה (קרפד, 2005)
סוכריות מהשמיים (איורים - נעם נדב) (קרפד, 2007)
המתוקים של גיל חובב (צילומים - מוטי פישביין) (קרפד, 2008)
אוכל של סבתא (צילומי מנות - איתיאל ציון; צילומי דיוקן - רלי אברהמי; תחקיר ועריכת מתכונים - אלי הופנר) (קרפד, 2008)
איך עושים כיף (מודן, 2009)
בישול ב-5 מרכיבים (קרפד ומודן, 2012)
Confessions of a Kitchen Rebbetzen- "ווידויה של רבנית" ספר באנגלית,(קרפד ומודן, 2012)
עשרים וארבע דלתות (מודן, 2015)
ספר קטן על העולם הגדול (מודן, 2020)
יותר קרוב מרחוק (2021): סיפורים קצרים ונובלה.